CYRILLA COACHT

"Put people first"
Organisatie + Werk + Psychologie

Coaching en psychologie


Coaching is 'me time'.

Coaching is tijd investeren in jezelf. Of je nu een vraag hebt die betrekking heeft op je loopbaan, je innerlijke dilemma's, arbeidsproblematiek, mentale weerbaarheid, of op de meer existentiële levensvragen; een coachtraject blijft inhoudelijk altijd maatwerk en een investering in jezelf. Een coachtraject levert je innerlijke rust op, en je ervaart hoe het voelt om weer zelf aan het roer te staan.

Ik werk evidence en scienced based met als fundament de psychologie, dat wil zeggen dat het wetenschappelijk bewezen en effectief is

Loopbaan | Persoonlijk leiderschap | Burn-out - Bore-out,| Stress | Mentale veerkracht| Balans werk- prive | Impactvolle ervaringen (EMDR) | Assertiviteit | Mindful ; focus op wat je doet |

De ijsberg als metafoor


Gedrag is het topje van de ijsberg.

Gedrag is wat je wel of niet doet en wat je wel of niet zegt. Dit zijn vaak onbewuste keuzes die je maakt. Wat we niet zien is hoe die keuzes worden gemaakt. Daarvoor kijken we onder de waterspiegel. In de diepte bevinden zich de normen, waarden en individuele thema’s, waarop je je (on)bewust door laat sturen. Ook organisatiecultuur, omgevingsfactoren en leiderschapstijlen beinvloeden je in het maken van gedragskeuzes.

In de coaching gaan we de diepte in met behulp van oefeningen, gesprekken en door te reflecteren. Dit is een heel krachtig middel om tot de kern te komen, beweging te krijgen en daarmee tot gewenste resultaten te behalen.

Werkwijze en vertrouwelijkheid

Het klikgesprek

Het eerste gesprek is een "klikgeprek". In dit gesprek maken we kennis. We bespreken de verwachtingen over de coaching en je coachvraag. De "klikfactor" is heel belangrijk, het is belangrijk dat je, je vertrouwd voelt om te kunnen praten over alles wat je bezighoudt. Gesprekken met de mij zijn vertrouwelijk en blijven tussen ons. Ik luister oordeelsvrij. Wellicht heb je ook vragen aan mij. Vragen over mijn werkwijze, mijn ervaring, mijn toegevoegde waarde.

Driegesprek: gesprek met opdrachtgever erbij

In geval van zakelijke coaching is de volgende stap is, een gesprek met jou, mijzelf en je manager. Hierbij moet duidelijk worden of wij op één lijn zitten qua verwachtingen en doelstellingen voor wat betreft de gewenste veranderingen. Ook worden afspraken gemaakt hoe, wanneer, of en wat wij terugkoppelen aan je manager. Dit betreft dan vooral de toetsing op de doelstellingen en proces informatie. wat wij bespreken is altijd vertrouwelijk. Op basis hiervan maak ik een offerte.

Coachingsgesprekken

Het vervolg bestaat vaak uit 6 à 10 coachingsgesprekken van een uur. Dat kan op op je eigen werkplek online maar ook face to face op een andere plek -of een combinatie hiervan- afhankelijk van de situatie.

In de gesprekken gaan we aan je persoonlijke doelen werken. Het gaat ondermeer over wat je voelt, wat je denkt, wat je wilt, hoe je handelt en wat je gaat doen. We hebben het over welke zaken er effect hebben op je, over welke betekenis je aan ervaringen geeft en over keuzes die je wel of niet maakt. We hebben over dilemma's, maar ook over, over je gedrag over interacties, over je houding, over gevolgen en gewenste effecten. Vaak krijgt je ook “huiswerk” mee. Bij personal coaching zijn dat situaties waarmee geoefend wordt in de werksituatie, bij loopbaan coaching bijvoorbeeld onderzoek naar persoonlijke kwaliteiten en bij therapie een combinatie van oefeningen in de werksituatie en privé.  Zo blijft het een continue proces en realiseren wij de vooruitgang.

De resultaten hiervan worden in het volgende gesprek weer besproken. Daarnaast maakt je ook reflectieverslagen van de gesprekken en je kunt tussentijds contact leggen via email. Voor eventueel ondersteunende e-mail opdrachten gebruik ik een speciaal beveiligde online omgeving, genaamd Pluform. Je krijgt je eigen aanmelding na inschrijving. Ik kan zo je vragen beantwoorden, feedback geven, oefeningen geven en bespreken en andere bijlagen meesturen. Handig is dat je in een oogopslag overzicht hebt, een soort "whats app-layout".

Aanvraag formulier