Werkwijze en vertrouwelijkheid
Het klikgesprek
Het eerste gesprek is een "klikgeprek". In dit gesprek maken we kennis. We bespreken de verwachtingen over de coaching en je coachvraag. De "klikfactor" is heel belangrijk, het is belangrijk dat je, je vertrouwd voelt om te kunnen praten over alles wat je bezighoudt. Gesprekken met de mij zijn vertrouwelijk en blijven tussen ons. Ik luister oordeelsvrij. Wellicht heb je ook vragen aan mij. Vragen over mijn werkwijze, mijn ervaring, mijn toegevoegde waarde.
Driegesprek: gesprek met opdrachtgever erbij
In geval van zakelijke coaching is de volgende stap is, een gesprek met jou, mijzelf en je manager. Hierbij moet duidelijk worden of wij op één lijn zitten qua verwachtingen en doelstellingen voor wat betreft de gewenste veranderingen. Ook worden afspraken gemaakt hoe, wanneer, of en wat wij terugkoppelen aan je manager. Dit betreft dan vooral de toetsing op de doelstellingen en proces informatie. wat wij bespreken is altijd vertrouwelijk. Op basis hiervan maak ik een offerte.
Coachingsgesprekken
Het vervolg bestaat vaak uit 6 à 10 coachingsgesprekken van een uur. Dat kan op op je eigen werkplek online maar ook face to face op een andere plek -of een combinatie hiervan- afhankelijk van de situatie.
In de gesprekken gaan we aan je persoonlijke doelen werken. Het gaat ondermeer over wat je voelt, wat je denkt, wat je wilt, hoe je handelt en wat je gaat doen. We hebben het over welke zaken er effect hebben op je, over welke betekenis je aan ervaringen geeft en over keuzes die je wel of niet maakt. We hebben over dilemma's, maar ook over, over je gedrag over interacties, over je houding, over gevolgen en gewenste effecten. Vaak krijgt je ook “huiswerk” mee. Bij personal coaching zijn dat situaties waarmee geoefend wordt in de werksituatie, bij loopbaan coaching bijvoorbeeld onderzoek naar persoonlijke kwaliteiten en bij therapie een combinatie van oefeningen in de werksituatie en privé. Zo blijft het een continue proces en realiseren wij de vooruitgang.
De resultaten hiervan worden in het volgende gesprek weer besproken. Daarnaast maakt je ook reflectieverslagen van de gesprekken en je kunt tussentijds contact leggen via email. Voor eventueel ondersteunende e-mail opdrachten gebruik ik een speciaal beveiligde online omgeving, genaamd Pluform. Je krijgt je eigen aanmelding na inschrijving. Ik kan zo je vragen beantwoorden, feedback geven, oefeningen geven en bespreken en andere bijlagen meesturen. Handig is dat je in een oogopslag overzicht hebt, een soort "whats app-layout".