CYRILLA COACHT

"Put people first"
Organisatie + Werk + Psychologie

Word je geleefd? Breek met dat patroon: 4 eenvoudige tips om mee te beginnen.

2 Blijf je inbox de baas

Mailtjes stromen binnen je inbox zit vol. Plan drie keer per dag tijd in om naar je inbox te kijken en handel dan direct je mail af waarop je kan reageren. Archiveer direct. Gooi weg wat je toch niet leest. Maak een apart mapje voor zaken die je “onder de knop” wil houden.

3 Orde orde orde

Rust regelmaat en reinheid is het oude gezegde. Het helpt om op te ruimen en te ordenen, zowel digitaal als je werkomgeving. Geordende papieren, geordende en complete dossier mappen een schoon, fris en opgeruimde werkomgeving geven rust en overzicht. Vergeet niet dat opruimen = weggooien, heerlijk dat scheelt al heel veel ballast.

4. Grenzen communiceren

Respecteer je eigen grenzen en communiceer je grenzen duidelijk. Niemand kan in jouw hoofd kijken en mensen zijn vaak zo druk bezig met hun eigen werk en eigen belangen dat zijn je indirecte signalen en non-verbale signalen niet oppakken. Of welliht ook wel maar proven zij nog speelruimte, je geeft toch wel toe?  Vanaf nu niet meer. Jij bent diegene die bepaald. Vanaf nu is je  nee ook een ‘harde’ nee en je grens een duidelijke grens waar jij voor waakt dat die niet overschreden wordt.